Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Finale och Catalina

Finale och Catalina

Hej.
Så här säger man angående Finale och Apples operativsystem Catalina.
(Vi på Sweden MIDI Music har uppdaterat till Catalina och kör Finale26.1 svensk version. Det fungerar hittills utan några problem men vi måste gå igenom det kända problem som kan dyka upp. Se nedan)
Översatt från Engelska blir det så här:
Apple har publicerat sitt senaste operativsystem macOS 10.15 Catalina. Mot bakgrund av detta vill vi ge mer detaljerad information om hur detta påverkar Finale-notationsprodukter och hur vi planerar att hantera detta.
Finale v25.5 är inte kompatibel med macOS 10.15 Catalina, och vi kommer inte att släppa några underhållsuppdateringar för denna version. Finale v25.5-användare kvalificerar sig fortfarande för teknisk hjälp från vårt kundtjänst-team på kompatibla operativsystem - macOS 10.10 till 10.14 - men vi kan inte ge support för denna version på Catalina eller framtida Apple-operativsystem.
Finale v26.1 anses inte vara fullt kompatibel med macOS 10.15 Catalina och vi föreslår att du inte uppgraderar till detta operativsystem ännu om du litar på Finale. Vår test har avslöjat några problem som användare kan uppleva när de använder Finale v26.1 i det här operativsystemet. Medan kända problem listas nedan är det möjligt att ytterligare problem upptäcks vid testning. Det kan också vara konflikter med tredjeparts Audio Unit-plugin-program.
Vi arbetar för närvarande med en underhållsuppdatering för utsläpp i november, som kommer att vara gratis för alla ägare av v26 att ta itu med dessa problem, samt ge andra förbättringar. Aktuella Finale v26-användare kan meddelas inom applikationen när denna underhållsuppdatering är tillgänglig genom att välja Kontrollera för uppdateringar automatiskt från Finale-menyn. Senaste informationen finns på www.finalemusic.com / Support / Knowledge base. Sök Catallina
 
Även om omfattningen och svårighetsgraden av dessa problem inte hindrar användare från att utföra de flesta uppgifter inom programmet, anser vi inte att det erbjuder den bästa kundupplevelsen och kan därför inte anser att programmet är kompatibelt på grund av detta. Om du är i en position där macOS Catalina är ditt enda alternativ och stöter på problem som inte listas nedan, använd alternativet Skicka en begäran ovan för att kontakta kundsupport för att se om det finns möjliga lösningar för den situation du upplever.
 Kända problem som påverkar Finale v26.1 på macOS 10.15 Catalina:
* Det kan vara nödvändigt att starta om datorn för att Finale ska känna igen ARIA Player-plug-in efter installationen.
* Efter uppdatering till macOS Catalina kommer vissa Engraver-teckensnitt att visas som "saknas" eller visas felaktigt i vissa menyer och dialogrutor för val av textstilsort.
* EPS-bilder exporteras inte korrekt och är inte synliga i ett dokument.
* När du öppnar .mus-dokument (skapad i Finale 2012 eller tidigare) visas inte text skapad med
* MaestroTimes korrekt.
 
Alla användare av äldre programvara (version 2014.5 och tidigare) bör vara medvetna om att vi inte förväntar oss att dessa produkter fungerar på macOS 10.15 Catalina på grund av Apples borttagning av 32-bitars applikationsstöd.


Drift & produktion: Wikinggruppen